Jeden z najlepszych serów owczych Świata, wyróżniany wielokrotnie na międzynarodowych konkursach, jako NAJLEPSZY SER OWCZY: 2017, 2018, SUPER GOLD 2019, 2021, 2022. Uznany za jeden z 84 najlepszych serów World Cheese Awards w historii.
Ser ten wytwarzany jest w 100% z pasteryzowanego mleka owczego przy użyciu podpuszczki owczej.
Na powierzchni sera rozwija się naturalna pleśń. W trakcie dojrzewania ser jest kilkukrotnie szczotkowany i nacierany oliwą z oliwek. Enzymy uwalniane przez pleśń podczas dojrzewania w połączeniu z oliwą z oliwek nadają mu niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Ten ser ma pełny, intensywny, orzechowy smak, o głębokim zapachu i atrakcyjnym kolorze kości słoniowej. Konsystencja jest jędrna, z małymi i równomiernie rozprowadzonymi dziurkami.
Sery z mleka mieszanego (koza, krowa, owca) Los Cameros od wielu lat należą do ścisłej Światowej czołówki w swojej kategorii. Wielokrotnie nagradzane wyróżnieniami min. WCA: 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. Doskonale dobrane proporcje poszczególnych rodzajów mleka nadają niepowtarzalny efekt sera idealnego, od zrównoważonym smaku, aromacie i doskonałej konsystencji.
Ser miękki z mleka mieszanego Los Cameros to najlepszy wybór dla miłośników prawdziwych smaków.
Mieszanka mleka krowiego (76% min), owczego (6% min) i koziego (3% min), zapewnia wyjątkowy bukiet dla miłośników mocniejszych smaków.
21 dniowy blok – ser o delikatnym smaku, z przyjemnym zapachem świeżego mleka i kolorze kości słoniowej. Tekstura jest gąbczasta i ma wiele dziur. WCA 2017
Miękkie sery pełnotłusty i odtłuszczony Los Cameros wyprodukowane są w 100% z mleka krowiego wysokiej jakości.
Są bardzo wygodne w krojeniu, ponieważ plastry nie sklejają się i nie łamią.
Produkty te są idealne do kanapek i przekąsek.
Sery mają pyszny, miękki i mleczny smak, o przyjemnym i delikatnym aromacie oraz bladej barwie kości słoniowej. Tekstura jest zwarta, jednolita i bez dziur.