CHORIZO Sarta/ SALCHICHON/ FUET
Chorizo BBQ/Grill
Wędliny krojone
Sobrasada de Mallorca
Sobrasada to peklowana surowa kiełbasa, sporządzona z wyselekcjonowanych mięs wieprzowych, doprawiona solą, papryką i czarnym pieprzem. Charakteryzuje się powolnym dojrzewaniem w naturalnej osłonce.
Produkt ten pochodzi z Balearów i jest chroniony pieczęcią oznaczenia geograficznego. W tradycyjnej kuchni majorkańskiej sobrasada jest spożywana na różne sposoby: zimą opiekana, smarowana chlebem i surowa latem. Jest również używana w różnych przepisach na Majorce, takich jak „arròs brut” lub gotowana i mieszana z miodem.
Morcilla z Burgos
Tradycyjna Morcilla z Burgos RIOS
Wyśmienita Morcilla z Burgos (kaszanka ryżowa) RIOS powstaje według tradycyjnej receptury i jest w 100% naturalna, bez konserwantów i dodatków.
Kaszanka z Burgos z oznaczeniem pochodzenia od 1930 roku wytwarzana w Villarcayo.